Voedingskussen

3 redenen waarom een voedingskussen onmisbaar is

Door Zahra | Je bent voor het eerst zwanger. De babyuitzetlijst die je voor je hebt liggen of die je online bent tegengekomen lijkt eindeloos. Luiers, spuugdoekjes, hydrofiele doeken en ga zo maar door. Wat hebben die kleine wezentjes veel nodig! Persoonlijk vond ik uit dat lijstje een voedingskussen onmisbaar en ik geef je in dit artikel drie redenen waarom.

Wat is een voedingskussen?
Een voedingskussen wordt ook wel een zwangerschapskussen of borstvoedingskussen genoemd. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. De functie ervan staat al beschreven in de naam. Het is een kussen dat primair ter ondersteuning wordt gebruikt bij het voeden van een baby. Maar het kussen is daarnaast ook veelzijdig inzetbaar omdat je het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

1. Tijdens de zwangerschap
Wanneer je zwanger bent bestaat de kans dat je veel ongemak zult ervaren. Jouw buik neemt daarnaast ook in omvang toe en het wordt steeds lastiger om op een comfortabele manier te zitten en liggen. Een voedingskussen kan daarbij uitkomst bieden als je het goed gebruikt ter ondersteuning van jouw rug, buik en/of benen. Zo kun je al ver voor jouw bevalling gebruik maken van het kussen.

2. Bij het voeden
Baby’s hebben voeding nodig. Heel veel voeding. Of je nou borstvoeding geeft of flesvoeding, jouw baby’s gewicht neemt als het goed is met de dag toe. Een voedingskussen kan dan uitkomst bieden bij het voeden van jouw baby. Met het kussen kun je jouw nek en rug aanzienlijk ontlasten bij deze terugkomende voedingshouding.

3. Ter ondersteuning van de baby
Pasgeboren baby’s hebben veel ondersteuning nodig omdat hun spieren nog niet genoeg ontwikkeld zijn. Met één week kun je beginnen met tummy time. Dat is de tijd dat je je baby, onder toezicht, op zijn buik legt terwijl hij wakker is. De baby leert hiermee zijn hoofdje optillen en zich opdrukken. Dit zijn de eerste stappen richting het zitten, kruipen, staan en lopen. Met een voedingskussen kun je jouw kind hierbij ondersteunen. Het kussen kun je bovendien op een gegeven moment ook als zitje gebruiken.

Lees ook: Houten educatief speelgoed

Welk item op de babyuitzetlijst is volgens jou nog meer onmisbaar?

Veel liefs,
Zahra

2 thoughts on “3 redenen waarom een voedingskussen onmisbaar is

  1. Bij alle drie mijn kids heb ik dit gebruikt. Tijdens mijn zwangerschap, tijdens het voeden en voor hun als zitje. Echt z’n ideaal ding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *