Mepla snackpotten en groeten en fruit

4 eenvoudige tips om gezonder te snacken

(English summary below)

Door Zahra | Wanneer het om gezonder eten gaat, gaat het vaak niet mis bij de hoofdmaaltijden, maar bij de snacks tussendoor. Met de volgende vier eenvoudige tips kun je hier bewust wat aan doen.

1. Voorbereiding is het halve werk
Als je je goed voorbereidt, zorg je er op die manier voor dat je de juiste producten in huis hebt. Die producten kun je dan nuttigen wanneer de trek toeslaat. Zo komt er hopelijk een dag waarop je de ongezonde opties in de schappen kunt laten liggen, simpelweg omdat je er geen behoefte meer aan hebt vanwege de gezonde vervangers die je bent gaan kiezen en waarderen.

Lees ook: 3 eenvoudige manieren om gezonder te eten

2. Varieer met de verschillende smaken
Zoals voor de juiste voorbereiding treffen ook geldt dien je de nodige tijd te investeren in het onderzoeken wat gezonde opties eigenlijk zijn en hoe je die het beste kunt combineren ter variatie. Hiervoor geldt: ga mee met het seizoen en experimenteer met nieuwe smaken. Dit kan makkelijk door het internet af te struinen en door verschillende geschikte kookboeken door te bladeren voor inspiratie.

3. Zorg voor goede meeneembakjes
Wanneer je goede meeneembakjes tot jouw beschikking hebt is de stap makkelijker gezet om jouw eigen snacks ook mee te nemen wanneer je de deur uit gaat. Immers, je hebt de gezonde producten al in huis en je hebt je voldoende verdiept in hoe te variëren met die producten. Ik heb bijvoorbeeld kennis mogen maken met de snackpotten van Mepal die anti-lek zijn. Ik merk dat ik daardoor veel sneller nootjes, fruit, groente en dergelijke meeneem wanneer ik de deur uitga.

4. Neem jouw tijd bij het nuttigen van jouw snack
Op het moment dat je begint met eten worden een tal van processen in gang gezet door jouw lichaam waardoor je je voorbereidt op de spijsvertering. Echter duurt het gemiddeld twintig minuten voordat de hersenen het signaal van ‘verzadigd zijn’ af kunnen geven, waarna jouw eetlust begint af te nemen. Het is om die reden belangrijk dat je jouw tijd neemt bij het nuttigen van jouw voedsel door rustig te eten en goed te kauwen. Pauzeer hierbij regelmatig en luister naar jouw gevoel en buik. Als je hierbij ook nog eens kiest voor verstandige snacks dan voorkom je hiermee dat je meer zult gaan eten dan jouw lichaam eigenlijk nodig heeft.

Tot slot, ook voor gezonder snacken geldt: wees niet te streng voor jezelf. Elke stap is er immers één.

Meer over Mepal en de Mepal snackpotten
Voor de blog MammieMammie heb ik al kennis mogen maken met de fijne producten van Mepal. Wat mij vooral trekt aan dit Nederlandse merk (waarvan de meeste producten in Nederland worden gemaakt) is hun doel om duurzame producten te ontwikkelen en produceren waarmee ze een steentje willen bijdragen aan een betere wereld.

De potten die in dit artikel zijn opgenomen zijn de Lunchpot Ellipse van 14,99 euro, de Fruit- & veggiepot Ellipse van 14,99 euro, de Snackpot Ellipse 500ml van 8,99 euro, en de Snackpot Ellipse 350ml van 6,99 euro. Ze zijn o.a. te bestellen via www.mepal.com.  

Hoe zorg jij ervoor dat je gezonder snackt?

Veel liefs,
Zahra4 simple tips for smarter snacking

(Summary)

By Zahra | When it comes to unhealthy eating, the pitfall isn’t always the main meals but the snacks in between. In this article I share four tips to help you become more mindful when snacking. My first tip is to prepare your snacks in advance by buying the right products. My second tip is to try to vary the snack combinations you prepare for yourself. You can do this by looking for inspiration online or in suitable cookbooks. My third tip is to have appropriate snack boxes at your disposal in which you can bring along your self-prepared snacks when you are out and about. My fourth and final tip is to take your time while snacking, because it takes our brain around 20 minutes to send out the ‘satiated’ signal. You should chew well, pause from time to time and check in with yourself whether you’ve already had enough or not. When you also have your healthy snacks sorted, you’ll be sure that you won’t eat more than your body actually needs.

Also read: 3 simple steps to eating healthier

How do you take care of smarter snacking?

Much love,
Zahra

3 thoughts on “4 eenvoudige tips om gezonder te snacken

  1. Wij hebben hem ook van Mepal super chill vooral die dubbele waar je bijv appart nootjes in kan doen en andere yoghurt! Leuke artikel zahra❤️

    1. Dankjewel! <3 Jaa, die is zo fijn! En die ene met vork en afdruipbakje vind ik ook superfijn, omdat je er kwetsbare fruit in kan doen en het makkelijk kan wassen pas wanneer je het wilt gaan eten zodat het niet papperig wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.