Yumbox - school lunch ideeën

Back to School | Wat geef je mee naar school?

Door Zahra | Na een lange zomervakantie die natuurlijk weer veel te snel voorbij is gevlogen, kunnen de broodtrommels weer uit de kast gehaald worden. De kinderen zijn in Nederland inmiddels allemaal weer met school begonnen. Maar wat geef je jouw kind mee naar school voor de kleine en grote pauze? In dit artikel deel ik een aantal tips.  

1. Fruit en groente voor de kleine pauze
De kleine pauze duurt op de basisschool doorgaans 15 minuten. Voor dat tijdsbestek kan een kind bij voorkeur fruit en groente meenemen. Je kunt hierbij denken aan de standaard fruit en groente soorten, zoals een appel, banaan en stukjes komkommer. Echter is het ideaal als je varieert en dat kun je het beste doen door met het seizoen mee te gaan. Dat kent overigens ook veel voordelen. De producten zijn voller van smaak en het is beter voor het milieu omdat veel van de producten lokaal geproduceerd worden. Durf ook nieuwe smaken te introduceren! Jouw kind zal die stukjes papaja de eerste keer misschien een beetje vreemd vinden, maar een volgende keer wellicht al wat minder. Ook gezonde snacks zoals verschillende soorten nootjes en gedroogde vruchten doen het goed als aanvulling erbij. Houd wel rekening met de hoeveelheid die je meegeeft in verband met het tijdsbestek waarin het op zou moeten kunnen.

2. Lunch voor de grote pauze
Tegen de lunchtijd kunnen de kinderen, afhankelijk van hoe uitgebreid hun kleine pauze tussendoortje was, hun buikjes weer heerlijk vullen. Klassiek is het bammetje met bijvoorbeeld jam, kaas of pindakaas. Hier kun je mee variëren door gezondere soorten brood- en belegopties te kiezen, zoals bijvoorbeeld volkorenbrood en hummus. Of ga eens een keer voor een lekkere gezonde gevulde (volkoren) wrap. Heb je in de avond, bijvoorbeeld in het weekend, wat meer tijd, maak dan eens havermout- of bananenpannenkoeken. Deze kun je goed in de koelkast bewaren of invriezen voor een andere keer. En wat dacht je van een lekkere (volkoren) pastasalade? Zo kun je eindeloos variëren en op internet kun je nog meer inspiratie vinden.

3. Drinken voor erbij
Het beste wat je jouw kind mee naar school kunt geven als drank is water. Ons lichaam bestaan voor meer dan de helft uit water. We verliezen een deel van dit vocht gedurende de dag onder anderen door zweten, plassen en door onze ademhaling. Dit vocht dienen we dan weer aan te vullen. Maak het water eens wat aantrekkelijker door het op smaak te brengen met fruit of kruiden zoals bosvruchten of munt. Op z’n tijd een pakje drinken (zonder toegevoegde suikers) meegeven kan natuurlijk geen kwaad. En in een thermosflesje kun je bijvoorbeeld ook eens een keer thee meegeven. Let er wel op dat het niet te heet is in verband met de veiligheid van jouw kind.

Yumbox en Yumbox Aqua thermo fles
Voor het fruitmomentje en de lunch is het handig om een goede broodtrommel aan jouw kind mee te geven. De Yumbox is een fijne keuze omdat het meerdere vakken heeft en in verschillende varianten beschikbaar is. De box is verder kindvriendelijk te openen, heeft een uitneembare tray en een lekvrije siliconen deksel. Het bevat geen BPA, PVC en is Ftalaten vrij.

Yumbox heeft ook een RVS drievoudige geïsoleerde Aqua thermo fles. De fles heeft 420ml capaciteit, een kindvriendelijke dop en een siliconen band voor eenvoudig dragen. Verder houdt het drankjes 12 uur warm of 24 uur koud. Ook is het lekvrij, onbreekbaar en schok- en roestbestending. Heel veelbelovend dus! Kijk voor meer informatie over de producten op: www.yumboxlunch.nl.

Lees ook: 3 eenvoudige manieren om gezonder te eten

Wat geef jij jouw kind(eren) mee naar school?

Veel liefs,
Zahra

Leave a Reply

Your email address will not be published.