Hello Fresh receptkaarten

Eetdagboek | 3 dagen HelloFresh

Door Zahra | Ik maak weleens gebruik van verspakketten. Een maaltijdbox uitproberen stond ook al een tijdje op mijn lijst. We zijn een paar dagen weggeweest en dat leek mij een uitgelezen kans om de maaltijdbox van HelloFresh eens uit te proberen. Ik heb het zo gepland dat onze box de dag nadat we terug waren geleverd zou worden. Drie maaltijden voor drie dagen. Ik ben benieuwd.

Over HelloFresh
HelloFresh biedt consumenten de mogelijkheid om elke week een maaltijdbox met verse ingrediënten te ontvangen. Je kunt dan zelf een keuze maken uit verschillende recepten. Ook kun je jouw box tot 4 dagen voor bezorging aanpassen.

Je kunt kiezen voor een box geschikt voor 1-6 personen en met 3-5 maaltijden, afhankelijk van jouw gezinssamenstelling. Bovendien kun je ervoor kiezen dat jouw box wekelijks, om de week of eens per maand wordt bezorgd. Je kiest daarbij zelf een bezorgmoment wat jou uitkomt.

Dag één: Bulgur-linzensalade met feta
Vandaag begin ik met het gerecht dat ik op de derde plaats heb staan. De bulgur-linzensalade met feta. Zou een maaltijdsalade wel vullend genoeg zijn?

Binnen de aangegeven tijd heb ik het kleurrijke gerecht op tafel getoverd. Ik heb de bulgur en linzen mix al geproefd en was aangenaam verrast.

De combinatie van smaken is simpel maar toch erg lekker. Peuterlief is in ieder geval om en vindt het gerecht heerlijk. Mijn man die normaal ook niet zo van de maaltijdsalades als hoofdmaaltijd is vindt het gerecht prima. Op z’n tijd wel. En ik? Ik vind het verrukkelijk.

bulgur-linzensalade HelloFresh

Dag twee: Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette
Voor vandaag staat de ravioli op het menu. De ravioli is inderdaad erg vers. Dat geldt overigens ook voor alle andere producten uit de box. Ik hou mij minutieus aan het recept.

Onze kleine vond de ravioli en de peultjes erg lekker. De doperwten vond ze wat machtig. Ook wij vonden de ravioli heerlijk, maar het geheel wel wat aan de groene kant. Ik probeer mij bij het koken meestal te houden aan het principe ‘eat the rainbow’. Ik voeg dan verschillende kleuren groentes toe aan elke maaltijd. Dit omdat elke kleur weer andere vitamines, mineralen en dergelijke toevoegt.

Een volgende keer zou ik aan dit recept bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes toevoegen. De sjalotjes en knoflookteentjes zou ik fruiten met reepjes tricolore paprika. Of ik zou er een salade bij serveren. Het fijne is dat dat allemaal mogelijk is met de recepten uit de box. Je kunt er zelf jouw draai aan geven.

Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette HelloFresh

Dag drie: Champignonrisotto van orzo
Het recept dat ons het lekkerst leek heb ik gelaten voor de laatste dag: save the best for last. Ook dit gerecht heb ik binnen de aangegeven tijd op tafel.

De risotto is heerlijk romig. Onze kleine vond het gerecht wel lekker. Maar de bulgur-linzensalade was toch haar favoriet. Wij delen die mening overigens.

De risotto vonden wij smakelijk en vullend. Een volgende keer zouden wij er wellicht een rode salade bij serveren met in ieder geval tomaten. Hoewel het gerecht op zichzelf staand ook prima is.

Champignonrisotto van orzo HelloFresh

Onze ervaring
Wij vonden de box erg handig, vooral zo na onze getaway. Het fijne is dat je uit vier verschillende boxen kunt kiezen. De Veggiebox, Originalbox, Quick & Easy Box en Familybox. Ongeacht de box die je kiest kun je altijd ook zelf kiezen uit alle 19 weekrecepten. Eventueel tegen een kleine meerprijs. Wij hebben gekozen voor de Veggiebox in verband met ons halaldieet. Maar het mooie is dat we door het flexibele concept ook bijvoorbeeld een visgerecht hadden kunnen kiezen. Vis is namelijk per definitie halal. Dit element maakt de boxen geschikt voor een breed publiek.  

De ingrediënten waren lekker vers, precies zoals we ze zelf in de supermarkt of bij de groenteboer zouden hebben uitgekozen. Er is ook veel zorg en aandacht besteed aan het inpakken van alles. Dat maakte het heel fijn om uit te pakken. De box werd bovendien op de aangegeven tijd bezorgd: een grote pluspunt!

Wij vonden de recepten uit de box heerlijk. Het fijne is dat je de hoofdingrediënten en het recept krijgt. Er wordt daarnaast van uitgegaan dat je voorraadkast items zelf toevoegt, zoals groentebouillon, roomboter, olijfolie en dergelijke. En verder blijf je vrij om het recept aan te passen naar smaak.

Wij zijn erg enthousiast over de box, maar dan wel zoals wij het in dit geval hebben ingezet. Na bijvoorbeeld een vakantie of in een drukke periode is het voor ons gezin ideaal. Je plant jouw maaltijden in, de boodschappen worden tot aan de deur bezorgd en je kunt meteen aan de slag. Héérlijk.

Meer over HelloFresh
Goed om te weten is dat HelloFresh veel doet op het gebied van duurzaamheid. Maar het heeft geen EKO-certificering. Via dit overzicht met biologische maaltijdboxen lees je welke boxen wél 100% biologisch zijn. 

Lees ook: Pittige mais- en paprikasoep

Maak jij weleens gebruik van verspakketten of maaltijdboxen? Wat is jouw ervaring?

Veel liefs,
Zahra

2 thoughts on “Eetdagboek | 3 dagen HelloFresh

  1. Ah wat ontzettend leuk om te zien zeg…die linzensalade lijkt me ook heerlijk..mag je het recept daar van ook delen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *