Arabisch alfabetbord en islamitische milestone cards

Eid ul Adha | Cadeautip voor kinderen: Islamitische kinderproducten

Door Zahra | De afgelopen tijd heb ik verschillende cadeautips voor Eid ul Adha gedeeld, waaronder een cadeautip voor vrouwen, een cadeautip voor mannen en boeken cadeautips voor kinderen. Ik wil de reeks dit jaar graag afsluiten met nog meer cadeautips voor kinderen, namelijk islamitische kinderproducten. Ik licht in dit artikel zes verschillende producten uit voor verschillende leeftijdscategorieën. Kijk je mee?

Arabisch alfabetbord
Het Arabisch alfabetbord ben ik enorm over te spreken. Het alfabetbord komt van ByMedina en is van prachtige kwaliteit en duidelijk met veel zorg en liefde gemaakt. Alle items worden als een feest ingepakt en verzonden, versierd met droogbloemen.

Het Arabisch alfabetbord is vooral prachtig door de mooie Arabische geometrische patronen die de bovenkant van het bord sieren. Dat zal in geen enkele baby- of kinderenkamer misstaan. Maar ook niet in een woonkamer bijvoorbeeld. Het wordt geleverd met een touw waarmee je het op kunt hangen.

Verkoopinformatie: Het Arabisch alfabetbord kost 19,95 euro. Je kunt het alfabetbord bestellen via www.bymedina.nl.

Milestone cards
De milestone cards komen ook van ByMedina en ook deze items vind ik ontzettend mooi. My first Ramadan is in de vorm van een cirkel met een maan met Arabische geometrische patronen. De woorden zijn in een aantrekkelijke font gebrand, omringd door subtiele sterren. My 1st Eid al Firt is in de vorm van een Arabische deur met lantaarns en eveneens subtiele sterren die het geheel sieren. En tot slot, my first Eid al Adha is in de vorm van een achthoekige ster met een schattig schapenhoofdje onderaan. De milestone cards komen met een leuke bewaarzak.

De items van ByMedina zijn erg leuk als Eid cadeau, maar zullen het ook geweldig doen als kraamcadeau of wanneer je een leuk cadeautje zoekt voor zomaar. Naast het Arabisch alfabetbord en de milestone cards kun je bij ByMedina uit nog meer gelijkaardige items kiezen, zoals een houten memoryspel, houten kaarten en een memory box. Als je liever wat anders dan hout wilt kun je ook kiezen uit het brede assortiment aan leren sleutelhangers.

Verkoopinformatie:
De milestone cards kosten los 5,95 euro of 3 voor 14,95 euro. Je kunt de items bestellen via www.bymedina.nl.

Arabisch alfabetpuzzel met geluid


Arabische alfabet geluidspuzzel
Ik ben erg onder de indruk van deze geluidspuzzel. Wij hebben al de allereerste soort Arabische alfabetpuzzel die er op de markt gebracht werd. We waren toen al blij dat zoiets überhaupt beschikbaar was, maar de kwaliteit kon zeker beter. In de Desi Doll alfabetpuzzel is dat allemaal ruimschoots goedgemaakt.

Alle letters zijn in individuele puzzelstukken volledig omvat. Door een aangename stem kan jouw kind (maar jij zeker ook!) zich het Arabisch alfabet eigen maken. Het allerleukst vind ik de melodiepuzzelstuk. Wanneer je die gebruikt reciteert de stem het algehele Arabisch alfabet op een toch wel pakkende manier. Onze kleuter is er helemaal verknocht op, en wij daarmee ook!  

Verkoopinformatie:
De geluidspuzzel kost 23.99 euro en is te bestellen via www.petitemuslima.com. Op de website vind je een soortgelijke puzzel zonder geluid voor 13,95 euro. Neem vooral een kijkje op de website en laat je inspireren. 

Mijn eerste 50 Arabische woorden spel


Mijn eerste 50 Arabische woorden
Wanneer je het Arabisch alfabet een beetje onder de knie hebt wordt het tijd om over te gaan op het leren en herkennen van Arabische woorden. Dat kan prima met dit ontzettend leuke ‘Mijn eerste 50 Arabische woorden’ kaartenspel.

Het kaartenspel bevat 50 prachtig geïllustreerde kaarten van 11cm bij 17cm. De kaarten zijn genummerd en elke kaart heeft een andere afbeelding. Achter de kaart vind je de naam van de afbeelding in het Arabisch, in het fonetisch en in het Nederlands.

Wat ik vooral leuk vind is dat het pakket een leuke folder met 10 spelvarianten bevat. Met die kaarten kun je bijvoorbeeld spelletjes doen zoals ‘wie ben ik’, ‘de verdwenen kaart’ en ‘zo snel als je kan’. Dit kaartenspel is zeker een aanwinst voor een ieder die zich bezig wil houden met het onderwijzen van de Arabische taal aan kinderen.

Verkoopinformatie:
Het kaartenspel kost 14,97 euro en is te bestellen via www.hadiethshop.nl. Op de website van HadiethShop kun je nog meer leuke producten voor kinderen vinden, zoals sleutelhangers, een woedoe emmer en verschillende soorten islamitische boeken en spellen.

Het 5 zuilen familie spel


Het 5 zuilen familiespel
Het 5 zuilen familiespel is een interessant spel. Het spel bevat 1 spelbord, 100 kaarten, 6 pionnen en een instructieboekje. Er staat ook op dat het een dobbelsteen bevat, maar die schijnt er uiteindelijk uitgehaald te zijn. Ik vermoed dat het er uitgehaald is omdat het spelen met dobbelstenen niet toegestaan is in de islam omdat het gezien wordt als een kansspel. Er staat dat het spel goed is voor de leeftijd van 8 jaar en ouder en je kunt met 2 tot 6 spelers spelen.

Zonder dobbelsteen lijkt het spel mij ook leuk te doen door af te spreken hoeveel stappen iedereen mag zetten. Of je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat men van drie naar twee naar één stap gaat en dan weer andersom. Er valt zeker wat op te bedenken als je het mij vraagt.

Het spel belooft dat je over de vijf zuilen van de islam zult leren op een leuke manier met familie en vrienden. De 100 kaarten bevatten allemaal interessante feitjes, lessen, wijsheden of activiteiten. Je kunt in ieder geval gegarandeerd jouw kennis ermee verbreden over de vijf zuilen van de islam, namelijk: de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen, het vasten en de pelgrimstocht naar Mekka. Als je het spel speelt met jouw dierbaren, dan is het gezellige plaatje helemaal compleet.

Verkoopinformatie:
Het familiespel kost 24,97 euro en is o.a. te bestellen via www.islamproducten.nl

Kinder gebedskleed met moskee


Gebedskleed voor kinderen
Onze kleine had een gebedskleedje gekregen van de simpelere variant. Helaas is daar niet veel meer van over aangezien de touwtjes onderaan helemaal los zijn gekomen en de stof is los gaan zitten. Het was een gewatteerd gebedskleed, maar zeker niet kindvriendelijk dus.

Met de gebedskleden van Mijn Mini Moslim is dat probleem verledentijd. Je betaalt wat meer, maar wat je ervoor terugkrijgt is van duurzame kwaliteit. Dat niet alleen, want de gebedskleden die zij aanbieden zijn ook gewoon enorm aantrekkelijk. Bij de goedkopere gebedskleedjes worden de afbeeldingen erop geprint, bij de gebedskleden van Mijn Mini Moslim worden de afbeeldingen erop geborduurd. Er wordt ook gebruik gemaakt van verschillende kleuren stof.

Het gebedskleed is erg leuk om cadeau te doen met Eid ul Adha, maar het leuke is dat het ook buiten de islamitische feestdagen om een leuk cadeau is. Het kleed is van goede kwaliteit, erg aantrekkelijk en een feest om te geven. Elke mini moslim zal hier gegarandeerd veel plezier van hebben.   

Verkoopinformatie:
Het gebedskleed kost 29,95 euro en is te bestellen via www.mijnminimoslim.nl. Op de website vind je nog meer leuke islamitische kinderproducten en binnen Nederland betaal je geen bezorgkosten. Op dit moment zijn bovendien de Kaabah gebedskleden in de aanbieding, neem snel een kijkje op de website.

Lees ook: Cadeautip voor kinderen: Boeken met een islamitische achtergrond

Welk product spreekt jou het meeste aan?

Veel liefs,
Zahra

2 thoughts on “Eid ul Adha | Cadeautip voor kinderen: Islamitische kinderproducten

Leave a Reply

Your email address will not be published.