Witte porceleinen tajine met goud

Eid ul Adha | Cadeautip voor vrouwen: Gebedskleed en porseleinen tajines

Door Zahra | Wanneer ik cadeaus geef probeer ik die altijd af te stemmen op de ontvanger. Het juiste geschenk voor de juiste persoon. Maar sommige dingen kunnen altijd, zoals een goed gebedskleed en bijvoorbeeld leuke tajines/potjes/iets wat je met wat lekkers kunt vullen. In dit artikel lees je daar meer over als cadeautip voor vrouwen. Leuk om te geven met Eid ul Adha!

Gebedskleed
Hoewel elke moslim wel gebedskleden in huis zal hebben is het leuk om te kijken of je eentje kunt geven die net wat anders is. Ik vind bijvoorbeeld het gebedskleed uit dit artikel ideaal omdat het niet te veel poespas heeft en omdat het wat dikker is. Dat is net wat fijner voor de knieën en is daarom bij uitstek een leuk cadeau voor iemand waarvan je weet dat zij het nog niet heeft.

Hieraan kun je bijvoorbeeld een musk blokje en/of miswak tandpasta toevoegen. Wanneer je het gebed uitvoert richt je je tot jouw Schepper en dat dien je in een reine staat te doen. Over het gebruiken van de miswak/siwak (gebitsreinigingstakje) heeft de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) het volgende gezegd:

‘Als ik niet had gevonden dat ik mijn gemeenschap te zwaar zou belasten, dan zou ik hen opgedragen hebben om hun tanden te reinigen met de siwak voor ieder gebed.’

Lees ook: Eid ul Adha | Waarom moslims het Offerfeest vieren + DIY Eid traktatie

Porseleinen tajines
Waar ik ook ontzettend van houd om te geven zijn producten die gevuld kunnen worden, zoals een tajine, een potje, een mandje. Tajines en potjes kun je bijvoorbeeld vullen met chocolaatjes, snoepjes, koekjes of dadels. Je hebt ze in verschillende soorten en maten: van glas, van porselein, van aardewerk. De tajines uit dit artikel zijn van porselein en zijn simpel maar erg chique. Het vullen ervan maakt het geheel samen met het gebedskleed, het musk blokje en de tandpasta meteen tot een mooi, samenhangend en lekker mini festijn voor de ontvanger. Met Eid ul Adha is dat zeker geen overbodige luxe.

Gebedskleed en tajines


Verkoopinformatie
Je kunt het gebedskleed, de tajines, het muskblokje en de miswak tandpasta kopen bij Barakah Home. Ook is het mogelijk de producten op afspraak in hun vestiging in Utrecht op te halen. Hoewel de website (www.barakahhome.nl) op het moment van schrijven ‘under construction’ is, kun je Barakah Home via instagram bereiken voor de actuele prijzen en voor bestellingen.

Lees ook: Eid ul Adha | Cadeautip voor vrouwen: Kookboek 100 Luxe koekjes van eigen deeg + koekjesrecept

Wat is jouw go to als het om cadeautjes voor vrouwen gaat?

Veel liefs,
Zahra

3 thoughts on “Eid ul Adha | Cadeautip voor vrouwen: Gebedskleed en porseleinen tajines

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *