Cijfer- en letterpuzzel

Houten speelgoed | Educatieve cijfer- en letterpuzzels

(English summary below)

Door Zahra | In het artikel van vandaag zal ik het hebben over educatief speelgoed en dan met name cijfer- en letterpuzzels. Ik bespreek ook waar de puzzels uit dit artikel vandaan komen. Lees je mee?

Educatief speelgoed
Voor mijn peuter ben ik altijd opzoek naar kwalitatieve educatieve speelgoed en activiteiten. Ik kies graag voor educatief speelgoed, omdat kinderen geboren worden met een nieuwsgierigheid die ze in staat stelt de wereld om hun heen te leren kennen en te begrijpen. Dit doen ze door hun zintuigen te gebruiken, door anderen te observeren en dat gedrag vaak ook te imiteren én door te spelen. Speelgoed en spelen helpt kinderen goed bij het leren begrijpen en betekenis geven aan datgene wat er om hun heen gebeurt.

Aangezien wij de kleuter- en basisschoolleeftijd naderen, is dat voor ons nu vooral speelgoed waarmee wij vormen, kleuren, cijfers en letters kunnen oefen en leren herkennen.

Cijfer- en letterpuzzels
Ik was al een klein poosje opzoek naar goede puzzels waarmee wij dus vormen, kleuren, maar vooral ook cijfers en letters zouden kunnen oefenen. Ik was dan ook blij toen ik deze twee speelgoed puzzels van hout online vond. Ze voldeden aan alle wensen die ik had en zijn daarnaast ook nog eens stevig, vrolijk gekleurd en hebben knopjes. Dat laatste maakt het net wat makkelijker voor mijn peuter om de puzzelstukjes te pakken en te plaatsen. Dit komt dan weer de fijne motoriek ten goede. Ook heeft de letterpuzzel herkenbare plaatjes, waarvan de benaming in het Engels vermeld is. Dat laatste is voor mij een mooie kans om wat Engelse woorden bij mijn peuter te introduceren, wat ik persoonlijk geen overbodige luxe vind.

Belangrijk is om te melden dat ik mij bij educatieve speelgoed en activiteiten altijd laat leiden door de interesses van mijn peuter. Heeft het kind interesse in cijfers en letters leren, dan kunnen we dat doen. Zo niet, dan blijven dit gewoon leuke, kleurrijke puzzels waarbij we opzoek gaan naar de juiste plek voor elk puzzelstukje. En dat is ook prima. Zo kan het speelgoed met het kind meegroeien en zal het tijdens alle fases van de ontwikkeling van het kind verschillende soorten functies vervullen en hopelijk de daarbij behorende vruchten afwerpen.

Verkoopinformatie

Deze puzzels komen van www.KoopjesAap.nl en kosten 11,99 euro per stuk. KoopjesAap is een website die veel verschillende producten goedkoop aanbiedt door ze direct vanuit de leverancier naar de klant te sturen. Tegen gratis verzending ontvang je de producten binnen 20 werkdagen. Voor een snellere verzending van 10 werkdagen betaal je een meerprijs van 2,49 euro.

Wat voor ander educatief speelgoed zou jij aanraden voor de peuterleeftijd?

Veel liefs,
ZahraWooden toys | Educational letter and number puzzles

(Summary)

By Zahra
| Children are born with a curiosity that helps them make sense of their surroundings and understand their environment better. In this article I talk about how children learn through play, through using their senses, and through observing other people’s behavior and often imitating that behavior. Educational toys play an important role in the abovementioned development of a child. Today I elaborate in particular on wooden letter and number puzzles and mention the Dutch online webshop that sells the ones featured in this article.

Much love,
Zahra

6 thoughts on “Houten speelgoed | Educatieve cijfer- en letterpuzzels

  1. Die puzzels zijn zo ontzettend leuk zeg! Je kan daar zoveel leuks mee doen. wat ik voor peuters nog meer kan aanraden is mini loco. Ons nichtje Tess van 3 is er pas mee begonnen en toen onze tweeling zo oud was leende ik dat regelmatig bij de bibliotheek. Heel handig en uitdagend maar vooral ook leuk.

    1. Ja, klopt! En ze zijn ook nog eens van prima kwaliteit! Mini loco kende ik nog niet, dank voor de tip!

  2. always happy to read your posts. I wish I can get access to these sets since I don’t leave in the Netherlands. Anyways its good to always read your posts and thoughts about life in general. Salaam

    1. Jazaki Allahu khayran dear, I appreciate your very kind words! I believe these are available on amazon, too! This Dutch webshop has a network from which they are able to send the items directly from the supplier to the buyer with free shipping. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *