Kneipp sheet masks

Me-time | Kneipp sheet masks

Door Zahra | In ons huishouden is het met de huidige situatie drukker dan ooit. Wij geven onze bijna kleuter nu thuisonderwijs. Maar al het andere gaat natuurlijk ook gewoon door. Dit betekent in de praktijk dat je als moeder een stuk minder geneigd bent aan jezelf te denken. Dat zal uiteindelijk niemand goed doen. Kneipp heeft, heel toepasselijk, een nieuw product gelanceerd waar ik enthousiast over ben. Drie face sheet masks en ik vertel je er in dit artikel graag wat meer over.

Kneipp sheet masks

Hoewel ik thuis verschillende crème gezichtsmaskers heb, gebruik ik ze zelden. Simpelweg omdat ik het vaak zo een gedoe vind. Ik heb er meestal pas in de avond tijd voor. Maar bij de gedachte dat ik het aan moet brengen en dan grondig moet afspoelen haak ik gauw af. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar peel off maskertjes en sheet masks heb ik gemerkt.  

Een sheet mask is een gezichtsvormige doek gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij aan papier, vezels en gel. Het is gedompeld in een geconcentreerde serum van verschillende actieve bestanddelen zoals o.a. vitaminen. Kneipp heeft drie zo een sheet masks op de markt gebracht. Het gaat om de volgende drie maskers:

Chill Out sheet mask
Deze sheet mask bevat hennepzaad- en patchouliolie-extract die een kalmerend en ontspannen effect op de huid zouden hebben. Ook zouden de natuurlijke etherische oliën en de zacht kruidige geur tijdens het gebruik zorgen voor een ontspannen huid en geest.

Hydro Kick sheet mask
Deze sheet mask bevat watermunt-, agave- en cactuswaterextract die zouden zorgen voor een 24-uurs hydratatie effect. Ook zouden de natuurlijke etherische oliën en de lichte aquatische geur tijdens het gebruik zorgen voor een frisse boost van huid en geest.

Detox Care sheet mask
Deze sheet mask bevat algen-, moringa- en bamboe-extract die zouden zorgen voor een anti-pollution effect. Ook zouden de natuurlijke etherische oliën en de revitaliserende geur tijdens het gebruik zorgen voor nieuwe energie van huid en geest.

Voordelen van de sheet masks

De sheet masks die Kneipp op de markt heeft gebracht hebben een aantal veelbelovende voordelen. Zo bevatten de masks geen conserveringsmiddelen en microplastics. Ze zijn vegan en bestaan uit 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare viscose. Ook zouden ze direct een zichtbaar effect hebben op jouw huid. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat jouw huid er na gebruik van de masks zichtbaar soepeler en gladder uitziet.  

De sheet masks zijn ook bijzonder makkelijk in gebruik. Je vouwt het masker open en brengt het aan op jouw gereinigd gezicht. Je laat het 10-15 minuten intrekken. Je verwijdert het masker en masseert de resterende lotion in of veegt het af met een wattenschijfje. Naspoelen is niet nodig, easy peasy dus.

Lees ook:  3x bijenproducten voor een immuun boost

Verkoopinformatie
De sheet masks kosten 3,99 euro per stuk en zijn te koop o.a. via www.kneipp.com.  

Ik trek mij vanavond in ieder geval terug met een sheet mask en een heerlijk kopje thee voor wat welverdiende me-time.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit: crème gezichtsmaskers of peel off/sheet masks?

Veel liefs,
Zahra

5 thoughts on “Me-time | Kneipp sheet masks

 1. Ooeeeh sounds good ♡
  Ik hou ook echt enkel van maskers die er snel af kunnen.
  Omdat mijn kinderen veelal in de avond nog eens wakker werden.
  Kon zo’n eventuele groene mama toch voor lichte hartverzakkingkjes zorgen.

  Dus sindsdien altijd de snelle variant.

  Maar je hebt me op een idee gebracht ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *