Natuurlijke verzorgingsproducten

Verwen jezelf met natuurlijke verzorgingsproducten

Door Zahra | Sinds ik mij ben gaan verdiepen in gezonde en natuurlijke producten is er voor mij geen weg meer terug. Langzaam maar zeker ga ik mijn lijstje af van de producten die ik nog uit wil proberen. Per product bekijk ik of het wat voor mij is en of ik het in mijn verzorgingsroutine wil passen. Het verwenpakket van Pure Roots was dan ook een feest om uit te proberen en ik neem je in dit artikel hierin graag mee.

Pure Roots
Pure Roots is een onderneming die staat voor puur, gezond, simpel en duurzaam leven. Met deze visie willen ze mensen ervan overtuigen dat het gebruik van natuurlijke ingrediënten effectiever, duurzamer en betaalbaarder is dan de gangbare synthetische opties. Deze gangbare producten bevatten vaak giftige stoffen die niet alleen de lucht vervuilen, maar die er ook voor zorgen dat giftige stoffen zich opbouwen in het lichaam. Pure Roots wil hier wat aan doen door eerlijke en gezonde producten aan te bieden.

Wat vind ik van de producten van Pure Roots?
Laat ik beginnen met voorop te stellen dat ik de producten van Pure Roots van uitstekende kwaliteit vind. Het is te merken dat alles met zorg en aandacht is uitgezocht, samengesteld en gepresenteerd. Daarbij heeft de drijvende kracht achter de webwinkel duidelijk hart voor de producten en hun heilzame werking. De website van Pure Roots bevat dan ook een schat aan nuttige informatie over waar de producten goed voor zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Erg handig wanneer je de producten voor het eerst wilt uitproberen. Het pakket dat ik samen heb laten stellen door Pure Roots bestaat uit:

– Shea butter
– Mango butter
– Ghassoul klei
– Massage cup
– Gezicht cuppingset
– African black soap
– Magnesium serum

Hieronder zal ik de producten afzonderlijk bespreken en kort toelichten waar ze goed voor zijn. Ik zal daarbij ook mijn ervaring met deze specifieke items delen.

Shea butter
Shea butter ken ik van de verschillende grote merken die extracten van deze butter toevoegen aan hun producten. Maar in ‘pure vorm’ stond het nog op mijn lijstje om uit te proberen. Shea butter is een plantaardige vet gewonnen uit de vrucht van de Afrikaanse boom Vitellaria paradoxa, die in West-Afrika groeit.

Shea butter is rijk aan Vitamine A en E. De butter hydrateert, beschermt en stimuleert de cel-vernieuwing en het herstellend vermogen van de huid. De butter kan bovendien helpen bij rimpels, kloofjes, littekens, een droge huid en zwangerschapsstriae.

Ik vind deze Shea butter top. Het heeft een neutrale geur en een wat dikkere consistentie. Zodra het in contact komt met de huid begint het echter te smelten en is het uitstekend te smeren. Met guur weer heb ik wel eens last van droge handen. Ik merk dat de butter vrijwel direct voedend werkt. Ik ben er erg tevreden over!

Mango butter
Mango butter heb ik al eens eerder in een wat kleinere formaat uitgetest en ik was er erg over te spreken. Mango butter werkt verzachtend, hydraterend en heeft genezende en regeneratieve eigenschappen.

De butter ondersteunt de huid. Het helpt kleine, oppervlakkige wondjes op de huid te vervagen en gaat de tekenen van huidveroudering tegen. Mango butter is bovendien een goede bron van essentiële vetzuren en antioxidanten.

De mango butter van Pure Roots heeft, net als de Shea butter, een neutrale geur en een wat dikkere consistentie. Het lijkt wat korrelig maar smeert verder prima. Je huidt voelt er heerlijk zacht door. Ook deze butter ben ik erg tevreden over en voeg ik graag toe aan mijn verzorgingsroutine.

Ghassoul klei
Ghassoul klei ken ik uit mijn jeugd, hoewel ik het nooit echt gebruikt heb. Het is een vulkanische klei die uitsluitend in de Marokkaanse Atlasgebergte gevonden wordt. De klei wordt dan ook al eeuwenlang in Marokko gebruikt als een natuurlijk haar- en huidreinigingsmiddel.

Ghassoul klei is bijzonder omdat het rijk is aan ijzer, mineralen, kalium en magnesium. Deze stoffen tezamen absorberen afvalstoffen uit de huid. De klei reinigt de huid op een milde wijze en verfijnt bovendien de poriën.

Ik ben normaal van het makkelijke: maskertjes uit een tube, of sheet masks bij voorkeur. Want laten we eerlijk zijn, als mama komt de dag nu eenmaal uren tekort. Maar de vele voordelen van ghassoul klei hebben mij toch overtuigd. Hoewel het voor mij wel iets zal blijven van één keer in de zoveel tijd ben ik er inmiddels wel echt van gaan houden.

Massage cup
Een heerlijke massage kent vele voordelen, zoals het tegengaan van pijnlijke lichaamsklachten en het geven van ontspanning. Een goede tool hierbij kan een massage cup zijn. Massagecupping is bovendien erg nuttig voor het tegengaan van acne, eczeem en het stimuleren van plaatselijke doorbloeding. Het is erg makkelijk in gebruik, hoewel het wel even oefenen kan zijn om er handigheid in te krijgen. Ik ben er heel enthousiast over en kijk er naar uit het regelmatig te gaan gebruiken.

Gezicht cuppingset
Van het bestaan van gezicht cuppingsetjes wist ik al geruime tijd, maar ik had er tot nu toe nog nooit wat mee gedaan. Gezicht massagecupping werkt ontspannend en helpt onder andere bij rimpels, verstopte poriën, gezichtsspanning en het verwijderen van afvalstoffen in het gezicht.

Hoewel de voordelen allemaal ontzettend nuttig klinken, moet ik er wel echt de tijd voor vrijmaken. Dat is sowieso een puntje waar ik langzaam aan werk. Over de kwaliteit van de gezicht cuppingset ben ik in ieder geval wel erg tevreden.

African black soap
Als je mij ook op Instagram volgt, dan is het je misschien opgevallen dat ik dol ben op natuurlijke zeepjes. African black soap was ik dan ook erg benieuwd naar. De zeep zit boordevol Vitamines A en E en is 100% natuurlijk omdat het geen chemische toevoegingen bevat.

De voordelen van African black soap zijn talrijk: het is geschikt voor alle huidtypen, het is te gebruiken voor het gezicht en lichaam, het kan gebruikt worden bij diverse huidproblemen en het zorgt voor een diepe reiniging van de huid. En daarmee is nog lang niet alles gezegd. Het moge duidelijk zijn dat deze zeep nu zeker ook tot één van mijn favoriete zepen behoort vanwege de vele voordelen en omdat het vrij is van schadelijke stoffen. Ik vind het vooral fijn om het voor mijn gezicht te gebruiken vanwege de diepe reiniging.

Magnesium serum

Het mineraal magnesium ben ik inmiddels al een geruime tijd aan het onderzoeken voor mezelf. Het is een ontzettend belangrijk mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van botten en spieren. Magnesium kan bovendien onder andere helpen bij vermoeidheid, slapeloosheid, de opname van Vitamine D en het behoud van zowel soepele spieren en gewrichten als het behoud van sterke botten en tanden.

Magnesium is beschikbaar in verschillende vormen, zoals olie, lotion, serum en tabletten. De olie en lotion was ik al bekend mee en de serum was ik erg benieuwd naar. Temeer omdat het dezelfde werking als de magnesiumolie heeft en het de enige dik vloeibare magnesium is met een pH waarde gelijk aan de huid. Het fijne aan dat laatste is dat de serum snel door de huid wordt opgenomen en veel minder plakt dan de olie.

Bovenstaande vat gelijk mijn ervaring met de serum samen. Ik ben er erg over te spreken, omdat het makkelijk aan te brengen en in te masseren is. Je krijgt er geen kleverig gevoel bij zoals met de olie terwijl de werking gelijk is aan elkaar. Ik vind de magnesiumserum samen met de lotion variant het prettigst om te gebruiken. It’s definitely a keeper wat mij betreft.

Natuurlijke verzorgingsproducten

Meer informatie
Alle bovenstaande producten voelen stuk voor stuk aan als pure verwennerij. Dit was slechts een greep uit het uitgebreide assortiment dat op www.PureRoots.nl te vinden is. Pure Roots verkoopt bijvoorbeeld ook als enige in Nederland jojoba gezichtsscrub en puimsteen lichaamsscrub. Kijk op de website voor nog meer informatie en de actuele prijzen.

Lees ook: Me time | Kneipp sheet masks

Welke van de bovenstaande producten ben jij erg over te spreken of zou jij graag nog uit willen proberen?

Veel liefs,
Zahra

1 thought on “Verwen jezelf met natuurlijke verzorgingsproducten

Leave a Reply

Your email address will not be published.