Dessineo leren tekenen

Review | Jumbo Dessineo: leren tekenen in 4 stappen

Door Zahra | Van Jumbo kenden wij het spel Dessineo doodle al, waarbij kinderen van drie jaar en ouder kunnen leren tekenen in 3 stappen. De tekeningen maak je op het transparante deksel van het spel met een bijgeleverde uitwisbare stift. Het spel Dessineo: Leren tekenen in 4 stappen is daarvan een opvolger. Het is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. In dit artikel vertel ik er graag meer over.

Waar bestaat het Dessineo: Leren tekenen spel uit?
Het Dessineo: Leren tekenen spel bestaat uit 1 tekentafel met handvat, 30 tekensjablonen, 1 zwarte stift, 10 A4 achtergrondbladen en een handleiding. De tekentafel heeft een transparante deksel. Door de handvat en de opbergmogelijkheden is het eigenlijk meer een soort koffertje. In het koffertje zit een projector met een vergroting van meer dan 200%. Ook bevat het koffertje een extra opbergplekje voor potloden en is er een draaischijf voor de bijgeleverde tekensjablonen met vier draaistanden. Dit is omdat elk tekensjabloon het te tekenen plaatje in 4 simpele en overtrekbare stappen weergeeft.

Dit spel verschilt van het Dessineo doodle: Leren tekenen spel doordat het een stuk groter is, opbergruimte heeft en is uitgerust met een projector. Door de projector kun je A4 papier gebruiken om de sjablonen over te tekenen om zo jouw eigen ‘kleurplaten’ te maken. Het doodle spel daarentegen is meer een whiteboard-achtig principe. Wat je tekent kun je weer uitwissen. Erg leuk, maar omdat het wat kleiner is en een projector mist kun je geen papier gebruiken om de afbeeldingen over te trekken. Voor beide spellen valt echter wat te zeggen: Dessineo doodle is leuk voor de allerkleinsten, en wanneer ze toe zijn aan wat meer uitdaging biedt Dessineo: Leren tekenen daar de middelen voor.

Jumbo Dessineo leren tekenen

Review: Wat vinden wij van het Dessineo: Leren tekenen spel?
Het spel vinden wij erg leuk; het is echt een upgrade ten opzichte van het spel dat wij al hadden (Dessineo doodle). Het is fijn dat het scherm wat groter is, de projector is ideaal, en de opbergruimte in het koffertje is mooi meegenomen. Wij vinden het altijd fijn wanneer een spel compact is en alle onderdelen bij elkaar opgeborgen kunnen worden. Het spel is van uitstekende kwaliteit. In het begin vroegen wij ons af waarom er ‘maar’ 10 A4tjes waren bijgeleverd met achtergrond figuurtjes die over te trekken waren. De praktijk heeft echter geleerd dat die blaadjes als voorbeeldbladen dienen om het kind op weg te helpen. Het kind dient uiteindelijk natuurlijk zelf zijn/haar fantasie te gebruiken om de mooiste creaties te maken.

Ons dochtertje vindt het nieuwe spel geweldig. Ze had het gauw onder de knie en vindt het leuk om haar eigen ‘kleurplaten’ te maken. De tekensjablonen zijn ook erg leuk en passen goed binnen de belevingswereld van de doelgroep. Simpele plaatjes van dieren, mensen, gebouwen, voertuigen en zelfs een bloem. Na het voltooien van de kleurplaten is het natuurlijk een dolle pret om de kleurplaten in te kleuren. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van waterverf kleurpotloden dan kan jouw kind voor het beste effect de kleurplaten na het inkleuren ook nog eens ‘verven’ met water en een kwast. Dat vindt onze kleuter ontzettend leuk om te doen. Dit spel is daarom wat ons betreft zeker een mooie aanwinst die verantwoord vermaak biedt voor jonge kinderen. Hier gaat veel mee gespeeld worden, vermoeden we zo.

Lees ook: Review | Jumbo leerspel: Ik leer op weg naar groep 1

Verkoopinformatie
Het spel kost 39,95 euro en is onder andere verkrijgbaar via www.bol.com

Kende jij de Dessineo lijn van Jumbo al?

Veel liefs,
Zahra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *