Ik leer op weg naar groep 1 spel

Review | Jumbo leerspel: Ik leer op weg naar groep 1

Door Zahra | Aangezien onze peuter de basisschoolleeftijd nadert was ik op zoek naar speelgoed dat net de juiste uitdaging zou bieden. Heel toepasselijk stuitte ik op het leerspel van Jumbo: Ik leer op weg naar groep 1. Nu wij toch thuisgebonden zijn in verband met het coronavirus blijkt dit spel een uitkomst. In dit artikel lees je meer over het spel en wat wij ervan vinden.

Waar bestaat het spel uit?
Het Jumbo leerspel: Ik leer op weg naar groep 1 heeft vier spellen. Met deze vier spellen kan jouw kind 20 spelletjes doen. De vier spellen zijn als volgt:

– Het grote boerderijspel
– Letters leren met het dieren alfabet (8 spelletjes)
– Cijfers leren met de boodschappenmandjes (4 spelletjes)
– Kleuren en vormen leren met de 5 lottokaarten en 30 fiches (7 spelletjes)

De 20 spelletjes die jouw kind met deze vier spellen kan doen zijn uitgebreid uiteengezet in de bijgeleverde handleiding. De spelletjes kunnen het kind van alles leren over kleuren en vormen, de letters van het alfabet en het tellen van 1 tot en met 5. De spelletjes sluiten bovendien ook aan bij de verschillende onderwerpen die het kind leert tijdens het eerste schooljaar vanuit bijvoorbeeld de basisschoolthema’s. Hieronder vind je een greep uit de spelletjes die jouw kind kan doen:

– Het kleurenspel
– Het silhouettenspel
– Ra, ra, ra wie ben ik?
– Kleur bij kleur
– Lottospel met afbeeldingen
– Kleuren memo lotto
– Ontdek de letters
– De dierentrein
– Lettermemo
– Tel de dieren

Het fijne aan de spelletjes is dat ze oplopen in moeilijkheidsgraad en zelfcorrigerend zijn. De afbeeldingen van de dierentrein lopen bijvoorbeeld telkens van de ene letterkaart in de andere over. Zo leert het kind gelijk de correcte volgorde van de letters van het alfabet. Hierdoor zijn het leuke spelletjes om alleen of samen te spelen. De aanbevolen leeftijd van het leerspel is 3+ en het aantal spelers waarmee gespeeld kan worden kan oplopen tot 4 spelers.

Leerspel letters, cijfers en kleuren

Review: Wat vinden wij van het spel?
Wij vinden het spel mooi, boeiend en uitgebreid. Wij merken aan onze peuter dat ze eraan toe is om meer uitgedaagd te worden. Bij het zien van het spel werd zij meteen enthousiast. Het was te merken dat ze deze uitdaging meer dan welkom vond en dat het bij haar beleving past. Het puzzelen met de cijfers vindt ze geweldig. Aan één kant zie je het cijfer afgebeeld als getal en aan de andere kant zie je hetzelfde cijfer afgebeeld in het juiste aantal stippen. Zo kan ze nagaan of haar keuze klopt. Ook het bij elkaar zoeken van de juiste kleuren en vormen met behulp van de lottokaarten en fiches vindt ze leuk om te doen. En tot slot houdt het puzzelen met de lettertrein haar eveneens goed bezig en geboeid. Het boerderijspel willen wij binnenkort mee beginnen!

Dit leerspel is zeker een aanwinst ter voorbereiding op de basisschool. Je hebt gelijk allerlei leerzame spelletjes bij elkaar waar je telkens uit kunt kiezen. Je kunt er ook goed mee afwisselen. Dat scheelt weer in zelf materiaal te moeten opzoeken en bedenken.

De kwaliteit van het leerspel is top en visueel oogt het ook heel aantrekkelijk. Als ik een punt van feedback moet bedenken dan is het waarschijnlijk het gebruik van hoofdletters in plaats van kleine letters. Op de basisscholen wordt namelijk gebruik gemaakt van kleine letters. Het spel zou dan met kleine letters misschien nog beter aansluiten.

Al met al is het nog steeds een uitstekend leerspel waar peuters (en kleuters) genoeg uitdaging uit kunnen halen in de aanloop naar de basisschool. Bij ons lukken de spelletjes in ieder geval al aardig. De volgende stap is uitleggen dat de letter b voor de letter c komt. Maar dat gaat helemaal goed komen.

Lees ook: Educatief speelgoed van hout

Verkoopinformatie
Het spel kost 20,99 euro en is onder andere verkrijgbaar via www.bol.com

Hoe vergaat het geven van thuisonderwijs jullie in deze tijden van corona?

Veel liefs,
Zahra

4 thoughts on “Review | Jumbo leerspel: Ik leer op weg naar groep 1

  1. Oh wat een leuk zo’n uitgebreide review. Nu weet ik gelijk dat het erg interessant is ‘ maar ik heel veel van die letterspellen met alfabet al heb. Eigenlijk precies dezelfde insteek als hier. De kleuren kent mijn dochter al. De cijfers vind ik wel echt heel erg leuk voor deze leeftijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *