Purpuz Planner 2020 Pink

Review | Purpuz Planner 2020

(English summary below)

Door Zahra | Het is herfst, het einde van het jaar is in zicht en het wordt alweer tijd om een nieuwe planner uit te zoeken. Voor mij is dat altijd het liefst een fysieke versie. In dit artikel bespreek ik de Purpuz Planner 2020, een planner die jou begeleidt om jouw doelen te behalen. Dat belooft in ieder geval veel goeds!

Hoe is de Purpuz Planner ontstaan?
Het bijzondere aan de Purpuz Planner is dat het ontstaan is na tegenslag. De bedenker van de Purpuz – Methode, Clen Verkleij, onderging een burn-out en besefte toen dat er iets mis is gegaan in zijn balans tussen het bereiken van zijn doelen en gezond leven. Hij besloot naar een coach te gaan en ontwikkelde daarna vanuit zijn organisatiesociologische achtergrond een manier voor zichzelf om verder te komen, namelijk door goed te plannen, structureren en reflecteren. Wat hem op het goede spoor heeft gekregen besloot hij breder te trekken om daarmee meer mensen van dienst te kunnen zijn. The rest is history, zal ik maar zeggen.

Wat houdt de Purpuz – Methode in?
De Purpuz Planner is kort gezegd een planner die een simpele methode (de Purpuz Methode) omvat om jou te begeleiden bij het in balans behalen van jouw doelen. Deze methode biedt je acht tools waarmee je aan de slag kunt gaan, namelijk:

– purpuz map
– purpuz matrix
– purpuz plan
– purpuz pad
– maandplanning
– weekplanning
– dagreflectie
– vragen aan jezelf

Vier tools helpen je jouw dromen om te zetten in een planbaar doel. Twee tools helpen je plannen, en twee tools laten je reflecteren op de voortgang naar het behalen van je doel. De tools worden allemaal duidelijk en één voor één uitgelegd, waarna je zult begrijpen hoe je de planner effectief kunt gebruiken om meer in balans, gelukkig en succesvol te leven. Tot slot heeft de planner ook nog een uitgebreid stappenplan waarbij je in negen stappen begeleid wordt om van je droom tot een overzichtelijke planning van jouw doel te komen.

Lees ook: 5 manieren om je ochtenden goed te beginnen

Meer over de Purpuz Planner 2020
De Purpuz Planner is 20 cm bij 26 cm en verkrijgbaar in de kleuren roze en grijs. Na de Purpuz – Methode komt het planner gedeelte. De dagen van de week zijn verdeeld in zeven rijen over twee pagina’s, onder elke dag kun je een overwinning en een groeimoment noteren. Er is ruimte voor dagdoelen, er is een week check-in om te kijken wat voor stappen je richting jouw doel gaat zetten, een week to-do list voor jouw privétijd en werktijd en elke week heeft ook een inspirerende quote met daaronder een daaraan gerelateerde actiepunt, zoals bijvoorbeeld: ‘Deel jouw geluk en het verdubbelt’, actiepunt: ‘Plan deze week een geluksmaker in om samen met iemand te doen en deel zo jouw geluk’. Elke week heeft ook ‘creatieve ruimte’ die je naar wens kunt invullen.

Aan het einde van de maand zijn er twee pagina’s waarbij je terugkijkt, stil staat bij het heden en jouw toekomst plant. Elke maand begint met een maandoverzicht. Vergelijkbaar met de indeling van de week, alleen met alle dagen van de maand in kleine kadertjes omvat en zonder de inspirerende quote en actiepunt. Wel zijn er in plaats daarvan vier kaders toegevoegd:

– afspreken met
– waar naar toe
– experimenteren met
– beloning aan mezelf

De week check-in heeft plaats gemaakt voor een maand check-in en de overwinnings- en groeimomenten zijn weggelaten.

Iets wat ik zelf ontzettend gaaf vind is dat de planner vier tweepagina grote foto’s heeft, en elk staat voor één van de vier jaargetijden: winter, lente, zomer, en herfst. Purpuz houdt via Instagram een fotowedstrijd voor elk jaargetijde en de winnende foto van elk seizoen wordt gepubliceerd in de planner van het daaropvolgend jaar.

This image has an empty alt attribute; its file name is Purpuz-Planner-2020-winter-1024x683.jpg


Review: Wat is mijn indruk van de Purpuz Planner 2020?
De planner is aan de grote kant, maar dat vind ik juist prettig. Ik vind hem mooi, goed in elkaar gezet en veelbelovend. De tools die het biedt vind ik van hoge kwaliteit, te meer omdat je bij elke stap begeleid wordt. Er is voldoende aandacht voor het verleden, het heden, en de toekomst, en reflectie daarop heeft een prominente plek in de planner. Het is alsof de planner precies weet waar wij als mensen tegenaan lopen. Het kent onze pijnpunten, zoals het vele dromen, maar moeilijk weten hoe die dromen dan in actiepunten om te zetten, en het helpt ons daar ook nog eens stapsgewijs bij.  

De totstandkoming van de planner lijkt een typisch geval van hoe tegenslag, van de bedenker in dit geval, kan leiden tot een bijna revolutionair product. Dit omdat iedereen wel te maken heeft met persoonlijke grenzen en die weleens overschrijdt, met alle gevolgen van dien. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de Purpuz Methode komend jaar te ‘ervaren’. Immers, eerst zien en dan geloven. Maar wat ik tot nu toe heb gezien is al overtuigend genoeg.

Verkoopinformatie
De Purpuz Planner 2020 kost 39,97 euro en is o.a. te bestellen via www.purpuz.com.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit: een simpele planner, of een planner die net wat ‘extra’s’ biedt?

Veel liefs,
ZahraReview | Purpuz Planner 2020

(Summary)

By Zahra | In this article I describe the Purpuz Planner 2020 and offer my personal review. The planner contains a specific method that is claimed to help you achieve your dreams and goals when you follow the provided steps. These steps mainly focus on transforming your dreams into an achievable end goal, planning steps towards that end goal, taking those steps, reflecting upon them and ultimately achieving said end goal. I’m looking forward to trying out the method and experiencing it firsthand in the year to come.

Also read: 5 ways to jumpstart your mornings

Much love,
Zahra

5 thoughts on “Review | Purpuz Planner 2020

  1. Ik ben ook de gelukkige eigenaresse van een Purpuz Planner. Halverwege het jaar ben ik deze gaan reviewen en ook voor 2020 heb ik er een. Het is geweldig en ik ben er dol op. Ik kan er alles in kwijt en die foto’s… Geweldig

    1. Ja, hè, die foto’s zijn echt prachtig! Heel leuk bedacht. En wat goed om te lezen dat je veel aan de planner hebt, maakt mij nog nieuwsgieriger om ermee aan de slag te gaan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *