Arganolie, magnesiumolie, zwarte komijnzaadolie

Uitgelicht | 3 heilzame oliën voor je huid, haar en algehele gezondheid

Door Zahra | In ons huishouden gebruiken we al geruime tijd vooral arganolie voor ons haar. Ook magnesiumolie en zwarte komijnzaadolie behoren inmiddels tot producten die wij standaard in huis hebben. Wanneer die producten ook nog eens biologisch zijn, dan heb je zeker onze aandacht. In dit artikel daarom een review van deze drie heilzame oliën die te koop zijn bij Naturalem.

1. Magnesiumolie
Magnesium heb ik wel vaker uitgelicht op mijn blog en Instagram-pagina omdat ik het een onmisbaar mineraal vind om in huis te hebben. Het komt in verschillende vormen: tabletten, oliën, serums, lotions. Tabletten vind ik persoonlijk het minst prettig om te gebruiken. Alle andere opties smeer je op jouw huid. Dit komt omdat de opname van magnesium het effectiefst is via de huid. Bovendien is magnesium essentieel bij het innemen van vitamine D druppels omdat het helpt bij de activering van vitamine D zodat het gebruikt kan worden door het lichaam.

Hoe hoger de kwaliteit van de magnesium, des te meer voordeel je ervan zult hebben. De Himalaya magnesiumolie van Naturalem is 100% natuurzuiver en ongeraffineerd. Het bestaat uit zuiver bronwater en pure elementaire magnesiumchloride met een gehalte van 31%. Het is verder natrium arm wat het ook geschikt maakt voor mensen met een zoutarm dieet. De magnesiumolie bevat geen toevoegingen of GMO en de verpakking is BPA vrij.  

2. Zwarte komijnzaadolie
Zwarte komijnzaad en zwarte komijnzaadolie ken ik van mijn jeugd. Als kind hadden we het altijd in huis en werd het voor verschillende doeleinden gebruikt. Ik merk dat ik het nu als volwassene ook prettig vind om in huis te hebben. Soms neem ik een theelepeltje in op een nuchtere maag of wanneer ik eraan denk. Het heeft een aparte smaak maar persoonlijk vind ik het inmiddels erg lekker.

De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Er is genezing in zwarte komijn voor alle ziekten behalve de dood.’ De voordelen van zwarte komijnzaad(olie) zijn talrijk. Wetenschappelijke studies bevestigen dat zwarte komijnzaadolie goed is voor je huid, haar en lever. Het kan ook helpen de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te verlagen. Zwarte komijnzaad heeft bovendien een positieve invloed op het immuunsysteem. Ook is het heilzaam wat betreft het spijsverteringstelsel, het hormonale systeem, het ademhalingssysteem en het slaapvermogen.

Alle zwarte komijnzaadoliën die ik tot nu toe heb gebruikt waren na het schudden zwart vanwege de zwarte komijnzaad residu. Ik was dan ook erg verbaasd dat de zwarte komijnzaadolie van Naturalem er heel helder uitzag zonder spoor van residu. Qua smaak komt het overeen met de olie zoals ik die ken, hoewel het wel wat zwaarder lijkt te zijn. Je kunt het vergelijken met de consistentie van bijvoorbeeld extra virgin olijfolie. Het is daarom ook ideaal om in gerechten te verwerken.

Ik vind het ontzettend fijn dat het in deze vorm beschikbaar is, omdat ik normaal minder geneigd ben de reguliere zwarte komijnzaadolie op mijn huid te smeren vanwege het zwart dat het afgeeft. Ik vond dat altijd jammer, omdat het smeren van de olie ook veel voordelen kent. De zwarte komijnzaadolie van Naturalem heeft dat gelukkig niet. Het komt heel handig met een doseringslepeltje, wanneer je het toch liever inneemt. Zelf combineer ik het: soms neem ik het in en soms smeer ik het op mijn huid.

3. Arganolie
We zijn nu aangekomen bij mijn absolute favoriet: arganolie. Ook dit is een olie die ik al vanuit mijn jeugd ken. Ik gebruik arganolie het liefst in de meest pure vorm. Ik was dan ook erg benieuwd naar de biologische cosmetische arganolie van Naturalem.

Je hebt twee verschillende soorten arganolie: cosmetische en culinaire. De cosmetische variant wordt geperst zonder dat de argannoten eerst geroosterd worden. Hierdoor krijg je een lichte olie zonder nootachtige smaak. Deze olie is erg goed voor de huid, het haar en de nagels. Bij culinaire arganolie daarentegen worden de noten eerst geroosterd voordat de olie geperst wordt. Deze olie is daardoor wat donkerder en heeft een nootachtige geur en smaak.

De arganolie uit dit artikel komt in een luxe donkere glazen spuitfles. Dat vind ik zelf erg handig en prettig omdat ik zie dat arganolie regelmatig in doorzichtige plasticflessen verkocht wordt. Ik heb het idee dat het in (donker)glas wat beter bewaard blijft.

Ik heb de olie al meerdere maal gebruikt en ben enorm tevreden over de kwaliteit ervan. Het is bovendien fijn om te weten dat het gewoon in Nederland te bestellen is. De olie gebruik ik in beginsel voor mijn haren, maar omdat het van biologische en hoogwaardige kwaliteit is smeer ik het ook graag op mijn huid. Ik vind deze arganolie daarom een echte aanrader.

Lees ook: 5 gezondheidsproducten om voorbereid de winter in te gaan

Verkoopinformatie  
Kijk op www.naturalem.nl voor de actuele prijzen van de oliën. Op Instagram had ik van Naturalem ook de propolis, bijenpollen en honingmixen uitgelicht en vastgezet in de highlight ‘Favorites’. Deze producten zijn eveneens biologisch en van uitstekende en heerlijke kwaliteit. Neem dus vooral een kijkje op de website en Instagram van Naturalem.

Welke van de drie in dit artikel uitgelichte oliën zou jij nog graag willen uitproberen?

Veel liefs,
Zahra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *