Chemicaliënvrije verzorgingsproducten

Uitgelicht | Chemicaliënvrije verzorgingsproducten van Hem-Nature

Door Zahra | Als je ze kort op Instagram volgt zou je het haast niet denken, want ze knallen vooruit. Maar Hem-Nature bestaat toch echt nog maar pas een half jaartje. Ze gaan er prat op dat ze schone producten aanbieden waarvan je de ingrediënten ‘op kan eten’. Je begrijpt, dan heb je mijn aandacht. In dit artikel laat ik je daarom graag kennismaken met zeven chemicaliënvrije verzorgingsproducten uit het assortiment van Hem-Nature.  


Het brein achter Hem-Nature (vrije vertaling: samen op de natuurlijke toer) wilde graag schone producten aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs, want het moet volgens haar vooral betaalbaar blijven. Hun devies is dan ook: ‘Smeer niets op je huid wat je niet kan eten’.

Ik steun deze visie van harte en was erg benieuwd naar de producten die ze aanbieden. Samen met mijn dochter heb ik zeven producten uit hun assortiment uitgetest. Hieronder deel ik graag onze ervaring met elk product afzonderlijk.

1. Haarverzorgingsolie
De haarverzorgingsolie van Hem-Nature is mijn persoonlijke favoriet. Het voedt en hydrateert de haarzakjes en de hoofdhuid. Het helpt de haarzakjes te versterken en daarmee ook haaruitval te voorkomen. Het bevat hoogwaardige ingrediënten, zoals castorolie en zwarte zaadolie. De haarverzorgingsolie is bovendien rijk aan vitamine E.

Ik was erg onder de indruk van de haarverzorgingsolie. Wat ik er zo fijn aan vind is dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt om het maximale effect te bereiken. Ik merkte na het eerste gebruik al dat het mijn haar een enorme boost gaf. Ik lees het nog nergens terug, maar je kunt de olie prima één keer in de maand of één keer in de twee maanden gebruiken, juist omdat het zo effectief is. Dat maakt het tot een duurzaam product dat erg lang mee kan gaan.

2. Shampoo voor normaal en vettig haar
Ik ben al een poosje gestopt met het gebruiken van reguliere douchegel en shampoos vanwege alle chemicaliën en hormoonverstoorders die erin zitten. Mijn zoektocht naar een passende shampoo verliep helaas niet vlekkeloos. Wel heb ik recentelijk een heel fijn shampoobar merk ontdekt. Maar voor de afwisseling en om mijn partner te overtuigen was ik nog steeds opzoek naar een goede, chemicaliënvrije vloeibare shampoo.

Met de shampoo van Hem-Nature heb ik een erg prettig alternatief gevonden. De shampoo ruikt heerlijk naar kruiden, heel natuurlijk en neutraal. Het belangrijkste vind ik echter dat het gewoon ook prima werkt. Ik merk dat mijn haar nu veel gezonder is nu ik deze shampoo gebruik in combinatie met de haarverzorgingsolie. Voor ons gezin is dit merk echt een verademing. Eindelijk iets wat goed aansluit op onze wensen en wat ook nog eens goed werkt. Ik heb daarom laatst met een leuke korting wat shampooflesjes ingeslagen omdat ze in de winkel erg hard gaan en wij toch helemaal verkocht zijn. These babies are here to stay!

3. Baby haar- en lichaamsshampoo
Toen onze kleine pas geboren was begon ik mij steeds meer te verdiepen in de producten die voor baby’s ‘geschikt’ zouden zijn. Ik schrok me wezenloos van alles wat ik tegenkwam aan ingrediënten en onnodige schadelijke toevoegingen. Het spreekt voor zich dat ik het roer toen meteen ben gaan omgooien. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven beschikbaar voor kinderen als je maar goed genoeg zoekt.

Ik was dan ook erg benieuwd naar de baby haar- en lichaamsshampoo van Hem-Nature. Gelukkig kan ik je vertellen dat ik hier ook enorm tevreden over ben. Het is van dezelfde kwaliteit als de shampoo en haarverzorgingsolie die ik hierboven heb besproken. De shampoo prikt bovendien niet in de ogen, wat natuurlijk erg fijn is voor kinderen. En je hebt heel weinig van het product nodig, waardoor het lekker lang meegaat. Ik ben erg blij met deze vondst.

4. Kids schuimende handzeep met olijfolie
Op normale handzepen staan vaak valse beloftes, zoals dat ze de huid verzorgen en hydrateren. Maar wanneer je naar de ingrediëntenlijst kijkt zie je dat ze overwegend stoffen bevatten die juist heel schadelijk zijn voor onze huid en algehele gezondheid. Daarom was ik benieuwd naar de kids schuimende handzeep met olijfolie, zou die dan echt anders zijn?

Het antwoord is gelukkig een volmondige ja. Je hoeft daarvoor alleen maar te kijken naar de ingrediënten die het bevat. Het zijn allemaal ingrediënten waarvan je (ongeveer) weet wat het is. De handzeep bestaat bijna uitsluitend uit krachtige natuurlijke oliën die bewezen goed zijn voor de (gevoelige) huid. De oliën zorgen bovendien voor een beschermende laag op de huid en het behouden van de oliebalans. Mijn dochter vindt het prima en zelf ben ik ook erg tevreden.

5. Natuurlijke lippenbalsem coconut
Ik kan niet zonder lippenbalsem. Het is altijd goed zoeken naar eentje met de meest schone ingrediënten. De natuurlijke lippenbalsem coconut van Hem-Nature sprak mij daarom gelijk aan. Kokos omdat dat mij het meest neutrale leek om uit te proberen en vanwege de vele voordelen ervan. De Inicia lippenbalsemlijn kent echter meerdere soorten die ik eigenlijk allemaal wel zou willen uitproberen.

Nu met het koude winterweer blijkt zo een lippenbalsem voor mij weer een onmisbaar item om bij de hand te hebben. De lippenbalsem bevat zes ingrediënten, namelijk: was, shea butter, vitamine E, kokosolie, ricinusolie en abrikozenpitolie (in willekeurige volgorde opgesomd). Zelfs voor een leek zou deze ingrediëntenlijst al tot een geruststellend gevoel moeten leiden. Ik ben er in ieder geval heel blij mee!

6. Lippenbalsem kids – limoen
Toen ik zag dat Hem-Nature lippenbalsems voor kinderen in haar assortiment had, moest ik natuurlijk de lippenbalsem kids – limoen met mijn kleine uitproberen. Ze is er erg blij mee. Haar versie is wat geuriger, de mijne is wat neutraler van geur. Ik vind het fijn wanneer ik producten voor mijn dochter en gezin vind die niet schadelijk zijn. Omdat we van lippenbalsems en dergelijke onbewust meer binnenkrijgen dan wij denken is het wat mij betreft erg belangrijk om op te passen met wat we op onze lippen smeren.

7. Nagel- en nagelriemverzorgingsbalsem
Ook de nagel- en nagelriemverzorgingsbalsem trok mijn aandacht. De ingrediënten van de balsem zijn eveneens bijzonder schoon: Arganolie, grapefruitolie, citroengrasolie, basilicum en etherische olie. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat jouw nagels en nagelriemen sterker en gezonder worden. Vooral in de wat koudere periode is extra aandacht voor onze handen en nagels geen overbodige luxe. Bijkomend voordeel is dat de balsem ontzettend aangenaam ruikt. Ik gebruik het niet dagelijks maar zie het toch wel als een stukje self-care wanneer ik het weer eens gebruik.

Lees ook: 3 eenvoudige manieren om gezonder te eten

Verkoopinformatie  
Kijk op www.hemnature.com voor hun brede assortiment aan food en non-food producten en de actuele verkoopprijzen. Het is goed om hun website en Instagram pagina in de gaten te houden, omdat ze regelmatig aantrekkelijke acties en kortingen hebben. Hem-Nature heeft bovendien een vestiging in Amsterdam aan de Hofwijckstraat 2, waar je jouw bestelling eventueel op kan halen.

Hoe bewust ben jij als het gaat om natuurlijke verzorgingsproducten?

Veel liefs,
Zahra

1 thought on “Uitgelicht | Chemicaliënvrije verzorgingsproducten van Hem-Nature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *