Schone home care producten

Uitgelicht | De gevaren van reguliere home care producten

Door Zahra | Reguliere home care producten zijn schadelijk voor zowel mens als dier en natuur. Zoveel weet de gemiddelde consument wel. Maar waarom zijn deze producten schadelijk? En wat zijn ‘schonere’ alternatieven? In dit artikel geef ik graag antwoord op deze vragen.

Wat maakt reguliere home care producten schadelijk?
Ondanks het doel waarvoor schoonmaakmiddelen gebruikt worden, namelijk schoonmaken, zijn de meeste schoonmaakmiddelen helaas juist vervuilend. Ze zijn vaak niet alleen slecht voor het milieu maar in sommige gevallen ook schadelijk voor ons lichaam en zelfs kankerverwekkend. Daarnaast bevatten de meeste schoonmaakmiddelen ook allerlei ingrediënten die de huid verouderen, ademhalingsproblemen veroorzaken en die de hormoonhuishouding kunnen verstoren. Deze ingrediënten zijn onder andere geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen, maar de lijst aan schadelijke ingrediënten is helaas veel langer. Bovendien komen resten van dit soort schoonmaakmiddelen uiteindelijk ook weer bij ons terug via ons eten, de lucht, onze kleding en via het (grond) water. Op de lange termijn is het schadelijke effect hiervan vaak onomkeerbaar.

Wat kan ik dan wel gebruiken?
Gelukkig komen er tegenwoordig steeds meer schone en natuurlijke alternatieven op de markt voor reguliere home care producten. Eén onderneming die zich hier heel erg voor inzet is Hem-Nature. Zij verkopen onder andere de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het merk INCIA. Deze schoonmaakmiddelen bevatten geen chemicaliën of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Ze bevatten bovendien alleen natuurlijk parfum en alle schoonmaakmiddelen zijn veilig voor de huid. Doordat de schoonmaakmiddelen geen schadelijke stoffen bevatten zijn ze ook multi-inzetbaar en kun je met één schoonmaakmiddel verschillende oppervlakten reinigen.

Hem-Nature heeft ook het merk The Elite Home in hun assortiment. Deze producten zijn biologisch afbreekbaar. Ze bevatten bovendien geen parabenen en sulfaten en maken desondanks krachtig schoon. Ook deze producten zijn veilig in gebruik en zacht voor de huid.

Lees ook: Uitgelicht | Chemicalienvrije verzorgingsproducten van Hem-Nature

Ben jij bewust bezig met het vermijden van producten met schadelijke ingrediënten?

Veel liefs,
Zahra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *