Ingang Naturalis gebouw in Leiden

Weleda Museumdag bij Naturalis in Leiden

(English summary below)

Door Zahra
| Afgelopen zondag zijn wij naar de Weleda Museumdag bij Naturalis in Leiden gegaan. Het was een leuke dag dat in het teken stond van de gezamenlijke passie van Weleda en Naturalis voor natuur en hun wens om biodiversiteit te beschermen, behouden en beheren. In dit artikel vertel ik jullie hier graag wat meer over.

Partnerschap Weleda en Naturalis
Weleda en Naturalis zijn voor drie jaar een samenwerking aangegaan. Het merk Weleda staat bekend om haar 100% natuurlijke verzorgingsproducten waarmee zij de gift van de natuur door wil geven aan de mens. Naturalis is een biodiversiteitscentrum dat met haar indrukwekkende collectie, kennis en data het leven op aarde in kaart brengt. Maar dat niet alleen, want Naturalis onderzoekt de natuur ook om biodiversiteit te behouden en draagt zo bij aan ‘oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen’.

Beide partijen hebben hetzelfde doel voor ogen, dus deze samenwerking sluit naadloos aan op elkaars visies. Weleda put uit de natuur om dat door te geven aan de mens en steunt Naturalis die zich vervolgens bezighoudt met het behoud van biodiversiteit voor volgende generaties. Er wordt geput uit en er wordt teruggegeven aan de natuur en daarmee is de cirkel gelijk rond.

Weleda Museumdag bij Naturalis
Om de recent aangegane samenwerking te vieren organiseerde Weleda op zondag 10 november een exclusieve Weleda Museumdag in het vernieuwde Naturalis museum: Samen sterk voor biodiversiteit.

Naturalis heeft zeven tentoonstellingen die verdeeld zijn over vier verdiepingen. Je begint op de tweede verdieping en gaat zo alle zalen af in de volgende volgorde:

– Leven
– De aarde
– Dinotijd
– De vroege mens
– De ijstijd
– De dood
– De verleiding 

This image has an empty alt attribute; its file name is Aankomsthal-Naturalis-1024x683.jpg

Naast deze zeven tentoonstellingen kon je afgelopen zondag deelnemen aan het aangepaste programma voor de Weleda Museumdag. Zo kon je drie verschillende flitscolleges volgen op de begane grond in de LiveScience zaal over de thema’s biodiversiteit en planten in de stad. In de daar aangrenzende tekenzaal kon je wetenschappelijk tekenaar Esmee Winkel aan het werk zien met botanisch tekenwerk. Ook liet de collectiebeheerder van Naturalis live zien hoe planten geprepareerd worden voor een herbarium.

Op de zevende verdieping was de Weleda zaal opengesteld voor het publiek. Daar kon je je laten informeren over het merk Weleda, de producten en haar teeltprojecten. Er was bovendien ook de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen aan twee workshops. Een workshop van Weleda waarbij je jouw eigen 100% natuurlijke reinigings- of verzorgingsmasker kon maken. En een workshop van Naturalis waarbij je jouw eigen paradijselijke stukje ecosysteem in elkaar kon knutselen.

This image has an empty alt attribute; its file name is Weleda-Museumdag-bij-Naturalis-1024x683.jpg

Lees ook: Dagje uit tip | De Grot van Han en safaririt door het Wildpark

Wat was onze ervaring met de Weleda Museumdag bij Naturalis?
Wij zijn met onze peuter en onze twee neefjes van 10 en 12 jaar naar Naturalis gegaan. Het is een interessant museum en centrum waar onze neefjes op school al regelmatig over hebben gehoord. De tentoonstelling ‘Dinotijd’ was favoriet. De smartphones kwamen toen ook voor het eerst tevoorschijn om foto’s te maken. Vooral de T-Rex en de langnekdino skeletten waren indrukwekkend om te zien.  

De tentoonstelling ‘Leven’ was volgens de tieners ook ‘heel mooi, interessant en cool’ vanwege de opgezette dieren en de opstelling daarvan. Je loopt vanuit de tweede verdieping in een spiraalvorm naar de derde verdieping. Je begint ‘onderwater’ waarna je in een heuse safarisetting terechtkomt met verschillende dierenfamilies bij elkaar tentoongesteld.

This image has an empty alt attribute; its file name is Opgezette-ijsberen-familie-1024x683.jpg

Het programma van de Weleda Museumdag gaf de ervaring vervolgens net wat meer diepgang. Het maken van de maskers vonden de jongens een interessante ervaring. Ook was het bijzonder om het botanisch tekenwerk te zien. Er was daar de mogelijkheid voor kinderen om zelf aan de slag te gaan met eigen creaties. Al met al was het een zeer geslaagde en leerzame dag. 

Meer informatie over Naturalis

Naturalis is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Het museum heeft twee ingangen: Darwinweg 2 (als je te voet of met het ov komt), en Mendelweg 2 (als je met de auto of met de fiets komt). Er is een garderobe aanwezig alsook een café, restaurant en dakterras. Voor meer informatie over kaartverkoop e.d. kun je een kijkje nemen op de site van Naturalis.

Veel liefs,
ZahraWeleda Museum Day at Naturalis Biodiversity Center

(Summary)

By Zahra | In this article I talk about our recent trip to the Weleda Museum Day organized at Naturalis Biodiversity Center in the Dutch city of Leiden. Natural beauty products brand Weleda signed a partnership with the museum to help preserve biodiversity in our world. That way the brand is not only taking from nature to give to man, but is also taking its responsibility to give back to nature. The Weleda Museum Day was organized to celebrate this partnership.  

For more information on the Naturalis museum you can visit: https://www.naturalis.nl/en/museum.

Much love,
Zahra

2 thoughts on “Weleda Museumdag bij Naturalis in Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *